Trobada d’agents culturals valencians amb el ministre de Cultura a l’EASD

Estudios — 13 marzo 2019

Dijous passat va haver una reunió de professionals valencians del disseny, l’audiovisual i les arts amb el ministre José Guirao a l’EASD de València. El titular de Cultura va tindre ocasió de conèixer, entre altres persones, als agents impulsors de la candidatura de València com a Capital Mundial del Disseny 2022.

Durant la trobada el ministre va dialogar amb les i els presents sobre temes relatius a la indústria cultural nacional i valenciana. Guirao es va mostrar disposat a donar suport als dos grans projectes vinculats actualment a l’EASD de València: l’Arxiu Valencià del Disseny i València Capital Mundial del Disseny.

El projecte de la capitalitat de València es presentarà aviat al World Design Organization (WDO), una institució independent que selecciona i nomena una ciutat com a seu mundial del disseny cada dos anys.

L’equip director d’aquesta candidatura està format per la dissenyadora Marisa Gallén, el dissenyador Xavi Calvo i per l’economista vinculat a la indústria creativa Pau Rausell. Tots tres han constituït amb altres professionals l’Associació València Capital del Disseny, l’entitat que presenta oficialment la seu de València al WDO.

Fins el moment l’Associació ha aconseguit el suport de nombroses institucions públiques i privades, a més de les celebracions d’una jornada a les Corts Valencianes i una mesa redona al Parlament Europeu.

Pel que fa a l’Arxiu Valencià del Disseny, el ministre va ser informat que aquesta iniciativa, nascuda del dissenyador Vicent Martínez i de l’EASD de València, està creant el primer fons documental de disseny del nostre territori.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest