Donación a la EASD València del legado de José Ignacio Pertegaz.

Alumnado - Estudios — 18 noviembre 2019

Tras un largo recorrido por otras instituciones, Nina Hernández y J. Vicent Botella hicieron donación a la EASD València el pasado 15 de noviembre del legado de José Ignacio Pertegaz, maestro de taller de Vidrieras de la antigua Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos de València (Escuela de AA y OA de València). El legado lo integran una vidriera, dibujos, collages, herramientas y documentación artística y personal de Pertegaz.

En el acto de la firma del documento de donación estuvieron presentes los donantes, así como María José Hidalgo, exprofesora de Vidriería de la Escuela de AA y OA de València y colega de José Ignacio Pertegaz; Susana Herreras, responsable de la Unitat de Patrimoni de la EASD València; Antonio Sánchez, subdirector de la EASD València, y Rosa Esteban, directora de la EASD València.

Para la EASD València es motivo de orgullo la confianza depositada en ella por los donantes y, desde aquí, la dirección del centro se compromete a mantener el legado en las condiciones óptimas que merecen la calidad de las piezas que lo constituyen.

La recepción del legado de Pertegaz forma parte de un proyecto más ambicioso que implica la recuperación y puesta en valor del rico patrimonio de la EASD València, cuyo origen se remonta a la mitad del siglo XIX. Es una tarea compleja, en la que desempeña un papel fundamental la Unitat de Patrimoni que la EASD València gestiona de manera conjunta con el departamento de Historia del Arte de la Universitat de València.

Desde aquí, hacemos un llamamiento a todas aquellas personas que tengan o hayan tenido relación con la EASD València para que contribuyan a recuperar un patrimonio disperso y muchas veces despreciado, pero imprescindible para hacer una lectura correcta del papel de la escuela en la historia de las artes aplicadas y del diseño en España. Un patrimonio que, además, puede servir de base para configurar la colección del futuro Museu Valencià del Disseny que el Govern de la Generalitat proyecta para 2022, año en que València será capital mundial del diseño.

Després d’un llarg recorregut per altres institucions, Nina Hernández i J. Vicent Botella van fer donació a l’EASD València el passat 15 de novembre del llegat de José Ignacio Pertegaz, mestre de taller de Vidrieres de l’antiga Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de València (Escola de AA i OA de València). El llegat l’integren una vidriera, dibuixos, collages, eines i documentació artística i personal de Pertegaz.

En l’acte de la signatura del document de donació van estar presents els donants, així com María José Hidalgo, exprofesora de Vidriería de l’Escola de AA i OA de València i col·lega de José Ignacio Pertegaz; Susana Herreras, responsable de l’Unitat de Patrimoni de l’EASD València; Antonio Sánchez, subdirector de l’EASD València, i Rosa Esteban, directora de l’EASD València.

Per a l’EASD València és motiu d’orgull la confiança depositada en ella pels donants i, des d’ací, la direcció del centre es compromet a mantindre el llegat en les condicions òptimes que mereixen la qualitat de les peces que el constitueixen.

La recepció del llegat de Pertegaz forma part d’un projecte més ambiciós que implica la recuperació i posada en valor del ric patrimoni de l’EASD València, l’origen de la qual es remunta a la meitat del segle XIX. És una tasca complexa, en la qual exerceix un paper fonamental l’Unitat de Patrimoni que l’EASD València gestiona de manera conjunta amb el departament d’Història de l’Art de la Universitat de València.

Des d’ací, fem una crida a totes aquelles persones que tinguen o hagen tingut relació amb l’EASD València perquè contribuïsquen a recuperar un patrimoni dispers i moltes vegades menyspreat, però imprescindible per a fer una lectura correcta del paper de l’escola en la història de les arts aplicades i del disseny a Espanya. Un patrimoni que, a més, pot servir de base per a configurar la col·lecció del futur Museu Valencià del Disseny que el Govern de la Generalitat projecta per a 2022, any en què València serà capital mundial del disseny.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest