El Diseño: De proyecto a patrimonio cultural. El Museo de Diseño de Barcelona

Alumnado - Sin categoría — 26 octubre 2016

El viernes 21 de octubre celebramos el inicio del curso 2016-2017 con una conferencia inaugural, titulada “El diseño. De proyecto a patrimonio cultural. El Museo del Diseño de Barcelona”, que corrió a cargo de la doctora Pilar Vélez Vicente, directora del Museo del Diseño de Barcelona.

La charla permitió a Vélez dar a conocer las características, contenidos y objetivos de la institución que dirige y sirvió para subrayar el nuevo papel que los museos contemporáneos, y, de manera especial, los museos dedicados al mundo del diseño, asumen como entidades capaces de desarrollar una función educadora que complementa y respalda la que proporcionan los centros de enseñanza, contribuyendo, de esta manera, a estimular y fomentar la reflexión crítica. Vélez, destacó, igualmente, la necesidad de valorar los productos concebidos por los diseñadores como piezas clave que ayudan a concretar, definir e interpretar el patrimonio cultural de una época o de un país, y concluyó su intervención proponiendo una reflexión crítica sobre el cometido que el diseñador ha de arrogarse en el contexto social actual.

 El acto fue presentado por nuestra directora, Rosa Esteban, quien, además de valorar la trayectoria profesional de la doctora Vélez, destacó la vinculación del tema propuesto por la conferenciante con los intereses docentes y las expectativas profesionales de aquellos que forman el colectivo de profesores y alumnos de la Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

 

 

El divendres 21 d’octubre vam celebrar l’inici del curs 2016-2017 amb una conferència inaugural, titulada «El disseny. De projecte a patrimoni cultural. El Museu del Disseny de Barcelona «, que va estar a càrrec de la doctora Pilar Vélez Vicente, directora del Museu del Disseny de Barcelona.

 La xerrada va permetre a Vélez donar a conèixer les característiques, continguts i objectius de la institució que dirigeix i va servir per subratllar el nou paper que els museus contemporanis, i, de manera especial, els museus dedicats al món del disseny, assumeixen com a entitats capaces de desenvolupar una funció educadora que complementa i recolza la que proporcionen els centres d’ensenyament, contribuint, d’aquesta manera, a estimular i fomentar la reflexió crítica. Vélez, va destacar, igualment, la necessitat de valorar els productes concebuts pels dissenyadors com a peces clau que ajuden a concretar, definir i interpretar el patrimoni cultural d’una època o d’un país, i va concloure la seva intervenció proposant una reflexió crítica sobre la comesa que el dissenyador ha de arrogar-se en el context social actual.

 L’acte va ser presentat per la nostra directora, Rosa Esteban, qui, a més de valorar la trajectòria professional de la doctora Vélez, va destacar la vinculació del tema proposat per la conferenciant amb els interessos docents i les expectatives professionals d’aquells que formen el col·lectiu de professors i alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest