Taller de vídeo de gènere a Sicília

Fotografia - Internacional - Unitat igualtat — 21 noviembre 2017

Les professores d’audiovisual de l’EASD de València, Anabel Andreu i Rosa Sáez, han realitzat un taller de vídeo amb l’alumnat de l’Accademia Abadir de Sicília, dins del programa Erasmus de mobilitat docent. El taller ha plantejat la visió de gènere com a motiu central de les creacions audiovisuals de les i els participants.

El taller s’ha desenvolupat durant tres sessions a un antic palau de Catània, seu de la recentment creada Accademia de design e arte visive Abadir. Al voltant de 20 joves estudiants, organitzats en grups, han fet tres treballs que destaquen pel seu contingut de denúncia dels estereotips de gènere a la nostra societat i la manca d’igualtat entre gèneres. El rodatge i la postproducció es van fer durant la darrera sessió del taller, un temps rècord per a un projecte com aquest.

«La reacció dels alumnes ha estat molt bona, ens ha sorprès positivament el compromís de tota la comunitat educativa de l’Accademia Abadir amb la visió de gènere i el feminisme», afirma Rosa.

L’equip d’Abadir ha col·laborat amb entusiasme en aquest projecte; Federica Lo Giudice, responsable de les relacions internacionals, va coordinar l’organització del taller a més a més de buscar l’espai, materials i equips per tal de facilitar les produccions dels vídeos.

L’EASD de València i l’Accademia Abadir tenen un conveni de col·laboració en el marc Erasmus que, tot i tenir uns mesos de vigència, ja ha becat cinc mobilitats de professores i alumnes.Las profesoras de audiovisual de la EASD de Valencia, Anabel Andreu y Rosa Sáez, han realizado un taller de vídeo con el alumnado de la Accademia Abadir de Sicilia, dentro del programa Erasmus de movilidad docente. El taller ha planteado la visión de género como motivo central de las creaciones audiovisuales de las y los participantes.

El taller se ha desarrollado en tres sesiones en un antiguo palacio de Catania, sede de la recientemente creada Accademia de design e arte visive Abadir. Alrededor de 20 jóvenes estudiantes, organizados en grupos, han hecho tres trabajos que destacan por su contenido de denuncia de los estereotipos de género a nuestra sociedad y la falta de igualdat entre géneros. El rodaje y la postproducción se hicieron durante la última sesión del taller, un tiempo récord para un proyecto como este.

«La reacción de los alumnos ha sido muy buena, nos ha sorprendido positivamente el compromiso de toda la comunidad educativa de la Accademia Abadir con la visión de género y el feminismo», afirma Rosa.

El equipo de Abadir ha colaborado con entusiasmo en este proyecto; Federica Lo Giudice, responsable de las relaciones internacionales, coordinó la organización del taller además de buscar el espacio, materiales y equipos para facilitar las producciones de los vídeos.

La EASD de Valencia y la Accademia Abadir tienen un convenio de colaboración en el marco Erasmus que, a pesar de tener solo unos meses de vigencia, ya ha becado cinco movilidades de profesorado y alumnado.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest