«El diari indultat» es salva de la cremà

Fotografia — 21 marzo 2016

L’incendiari projecte col·lectiu El diari indultat va concloure la nit de Sant Josep amb la cremació de 2.000 volums d’un fotollibre d’edició limitada creat durant la setmana fallera a València; altres 3.000 exemplars romanen sans i estalvis a l’espera d’arribar a les mans dels seus propietaris.

El diari indultat és una publicació que recull el treball de 51 prestigiosos fotògrafs durant tres jornades de les Falles de València 2016, quatre escriptors i una redacció completen l’equip responsable d’aquest llibre.

Després del frenesí fotogràfic, el 17  i 18 de març es va maquetar i imprimir una edició limitada de 5.000 exemplars amb el conjunt de fotografies i texts creats pels participants, entre els que hi trobem Carlos Spottorno, Joan Fontcuberta o Chema Madoz. 3.000 números van ser adquirits pel públic mitjançant un finançament col·laboratiu per internet, la resta es van destruir seguint els cànons de la nit de la Cremà a la falla d’Arrancapins.

Un equip de 13 alumnes i exalumnes de l’EASD de València ha participat en el making of del projecte, un reportatge que narra la peripècia dels fotògrafs durant la captura d’imatges pels carrers d’una València encesa en flames i que aviat es podrà veure a la xarxa.

La coordinació i realització del making of ha estat de Lluïso Llorens i David Linuesa / Áqaba Media. La realització és de Fran Tormo, Maria Sainz, Gorka López, Bárbara Antonaya, Elena Conejero, Raquel Ferrero, Francesc Planes, Aina Miguel Muñoz, José A. Calvé i Diana Pilar.

L’organització d’El diari indultat ha felicitat al grup d’antics i nous estudiants per haver col·laborat en aquesta original aventura, també la pròpia EASD de València ha rebut un agraïment per haver-hi participat cedint les seues instal·lacions i els seus equips de vídeo.

Podeu ampliar la informació en els enllaços següents:

 diari_indultat

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest