6è Congrés Internacional de Tipografia

Alumnado - Grafico - Internacional — 20 junio 2014
6 congres tipografia

Avui comença a la seu de Velluters de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València el Sisè Congrés de Tipografia organitzat per l’ADCV, Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana. Durant tres dies, del 20 al 22 de juny, la tipografia serà el tema de les conferències, comunicacions, tallers i exposicions que es podran gaudir a l’EASD de València i al MuVIM, Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat.

La trobada d’enguany, titulada Amb caracter. Deu anys de tipografia a Espanya (2004-2014), és la celebració d’una década de vida d’aquesta bienal que ha esdevingut un model dins del panorama nacional i iberoamericà. Entre les activitats s’inclou un homenatge al tipògraf i professor argentí Rubén Fontana i el lliurament dels premis Paco Bascuñán.

L’organització ha definit el Congrés com una «plataforma per a mostrar el treball dels nous valors del disseny tipogràfic. També ha estat un lloc d’intercanvi d’opinions i informació entre experts de la matèria i un espai per a divulgar les investigacions destacades al camp tipogràfic»

 

PRESENTACIÓ DEL MANUAL DE TIPOGRAFIA CREATIVA
El primer acte del Congrés l’ha protagonitzat la professora de l’Escola Chus Martínez que ha presentat el Manual de tipografia creativa. L’han acompanyada l’editor del llibre, José Luis Martín Montesinos, de l’editorial Campgràfic, i Manel Granell, cap de publicacions de l’IVAM.

Chus Martínez ha escrit i maquetat el seu llibre amb la intenció de lliurar a alumnes i professors una eina docent sobre tipografia adient als ensenyaments superiors. Durant la seua intervenció, ha recordat als assitents que «els caracters, tipus o lletres són la matèria d’estudi i creació de la tipografia, un ofici dedicat a la imatge que representa les paraules».

 

TIPOGRAFIA A LES ESCOLES
Per altra banda, l’alumnat de l’especialitat de disseny gràfic de les cinc Escoles de disseny del nostre territori exposa els seus treballs de tipografia al MuVIM. Aquest mostra anomenada Tipografia a les Escoles és un complement de l’exposició Cada lletra conta una història, que forma part de les activitats del Congrés i ha estat comissariada per la historiadora del disseny Raquel Pelta.

La col·laboració del Museu MuVIM amb les institucions docents ha donat visibilitat als projectes de qualitat que naixen a les aules de les Escoles d’Art i Superior de Disseny d’Alacant, Alcoi, Castelló, Oriola i València.

Exposició Tipografia a les Escoles. 
Fotografies de David Poliakoff:

tipo01  tipo04  Foto de David Poliakoff  tipo06  tipo05  tipo03  tipo02

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest