Desnugant la violència 25N

Unitat igualtat — 05 diciembre 2022

El passat 24 de novembre de 2022, Sandra Garcia, Azahara Tormo, Júlia Puig, Raquel Egido, Carlota Belda, Andrea Castellò y María Soria, alumnes de l’assignatura optativa Re-presentacions de gènere: el vídeo com a eina subversiva, coordinades per la professora Rosa Sáez, van realitzar la performance Desnugant la violència per a visibilitzar i denunciar les violències masclistes que patim les dones.

En la performance una dona s’enfronta a les manifestacions més brutals i extremes de la desigualtat entre homes i dones que existeixen en la societat patriarcal en què vivim, aquestes manifestacions són les VIOLÊNCIES, des de la menys evident fins a la més cruel. Espanya registra fins a 400.000 actes de violència sexual en un any, més d’un terç de dones afirmen haver patit violència obstètrica durant el part.

Utilizar la imatge de les dones com a objecte sexual és violència simbòlica, de la mateixa manera que l’ús de desqualificatius. O les humillacions son violència psicològica. La violència vicaria és la que s’exercix a través de les filles i els fills. Quan les institucions revictimitzen a una dona maltractada, l’Estat està exercint violència institucional.

Totes les dones, en algun moment de les nostres vides patirem alguna d’estes violències, per això el fet de visibilitzar-les, anomenar-les i reconéixer-les ens pot beneficiar a moltes. La performance es va tornar a fer el 25N, dia de l’Eliminació de la violència contra les dones, en la plaça de l’Ajuntament de València en acabar la manifestació feminista.

Per a substituir a les companyes que no van poder vindre ens van acompanyar Mireia Olmos, alumna de la EASD i Alba Pelagio, ex-alumna. Agraïm a totes les participants el seu compromís i el seu entusiasme, a Enrique Algarra i Tonuca Belloch per la seua col·laboració, a les companyes de la Unitat d’Igualtat pel seu recolçament t i a la poeta valenciana Bibiana Collado Cabrera pel seu poema Reproducció del seu llibre Violència, la seua veu i la seua generositat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest