Redisseny de la plaça del Carme al CCCC

Agenda - Alumnado - Interiores - Producto — 23 junio 2023

El dimarts 27 s’inaugurarà l’exposició «Redisseny de la plaça del Carme» a la sala D del CCCC, un projecte social amb col·laboració de l’associació Amics del Carme.

La mostra es compon de les propostes fetes per l’alumnat de Disseny d’Interiors i Disseny de producte a l’assignatura «Paisatgisme i projectes d’espai públic», on tenien com a repte redissenyar la plaça del Carme, un dels espais més emblemàtics de la Ciutat Vella. Una oportunitat excepcional per a descobrir el món del paisatgisme i del disseny d’espai públic.

____________________________________________________________
TÍTOL: Redisseny de la plaça del Carme.
SUBTÍTOL: Projecte social.
INAUGURACIÓ: 27 de juny de 2023. 11.00h.
CLAUSURA: 23 de juliol de 2023.
LLOC: ESPAI D. Centre del Carme. Ciutat Vella. València
ORGANITZA: Amics del Carme i Escola Superior de Disseny de València
____________________________________________________________

Durant la realització del projecte, les habilitats creatives i la capacitat de conceptualització, han sigut complementades amb nocions generals de la disciplina del paisatge, com l’ús de la vegetació o del mobiliari urbà. Però sobretot, l’alumnat s’ha submergit per complet en una manera de dissenyar que posa en primer lloc la ciutat, entesa com a ens públic i amb tota la complexitat de dinàmiques que la caracteritza. Del curs han eixit propostes molt variades, que donen respostes diferents de les distintes problemàtiques del barri del Carme. Són idees experimentals, que pretenen plantejar dubtes, encetar converses, obrir debats i il·lusionar-se amb les possibilitats del nostre espai públic. La mostra es compon dels treballs fets per l’alumnat de Disseny d’Interiors i Disseny de producte, on tenien com a repte redissenyar la plaça del Carme, un dels espais més emblemàtics de la Ciutat Vella. Una oportunitat excepcional per a descobrir el món del paisatgisme i del disseny d’espai públic.

Aquest curs 2022-23, l’Escola Superior de Disseny de València ha estrenat l’assignatura optativa «Paisatgisme i projectes d’espai públic», impartida pels professors Mercè Coves Medina i Carlos Soler Gómez. La major part de l’alumnat pertany a l’especialitat de Disseny d’Interiors. Com a exercici principal de l’assignatura, i amb la col·laboració amb l’associació veïnal Amics del Carme, s’ha optat pel redisseny de la plaça del Carme, un dels espais més emblemàtics de Ciutat Vella.

El disseny d’espai públic és una disciplina que actualment gaudeix d’un gran interés per part de la societat, i es pot abordar des de perfils acadèmics i professionals molt diferents. En l’Escola Superior de Disseny de València, hem apostat pel nostre alumnat, ajudant-lo mitjançant aquesta assignatura a descobrir el món del paisatgisme i del disseny d’espai públic. Els resultats han sigut molt satisfactoris. Degut a l’experiència prèvia del nostre alumnat en el disseny a xicoteta escala, la cura pel detall, la creació d’atmosferes i la utilització subtil de textures, colors i materials; els estudiants de Disseny d’Interiors i de Disseny de Producte de l’Escola Superior de Disseny de València, han demostrat ser professionals molt competents per a abordar aquest tipus de projectes des d’un punt de vista molt interessant.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest