Taller de fotografia estenopeica

Fotografia — 02 noviembre 2018

El passat 25 i 26 d’octubre, tot l’alumnat de 1r de Fotografia va assistit a un taller amb càmeres estenopèiques dirigit per Ilan Wolff, un fotògraf experimental que treballa a partir de caixes fosques artesanals sense cap lent òptica.

Durant dues jornades els i les alumnes han fet instantànies col·locant material fotosensible a l’interior de llandes estanques a la llum proporcionades pel mateix Wolff.

Cada estudiant, rere de decidir un enquadrament, ha deixat passar la llum per l’orifici o estenop de la caixa durant uns temps per tal d’impressionar un paper fotogràfic interior. Finalment han positivat i revelat el paper amb líquids amb l’ajut de Wolff.

La tècnica estenopeica ha permés l’alumnat participant de fer fotos amb resultats molt plàstics i inesperats: paissatges cilíndrics, collages naturals, deformacions en forma d’ona, etc.

A l’igual que l’any passat, Ilan Wolff ha acompanyat el taller amb una conferència sobre la llum, sobre el seu treball artístic i fins i tot sobre la seua furgoneta, habilitada com una càmera obscura gegant i mòbil.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest