L’Escola reivindica el 25N

Unitat igualtat — 18 enero 2024

La Unitat d’Igualtat, de la Escola Superior de Disseny de València, reivindica el Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres en l’Escola Superior de Disseny de València. 

 

Con motivo del 25N, el pasado viernes 24 de noviembre, la Unitat d’Igualtat organizó una serie de actividades públicas para concienciar al alumnado, docentes y PAS de la importancia de adquirir conocimiento en perspectiva de género y no perpetuar estereotipos sexistas en los proyectos de diseño, sumamente dañinos para la sociedad y en concreto para las mujeres y las niñas.   

Contamos con la asistencia de la actual Directora del ISEACV Francisca Blanch Piqueras, el Equipo Directivo de l’Escola y las componentes de la Unitat d’lgualtat.

Los actos comenzaron con una performance pública en la Plaza de Viriato, frente a la sede de Velluters de l’Escola, con el objetivo de concienciar y evidenciar el trabajo que queda aún por hacer para erradicar la violencia de género y acabar de una vez con los feminicidios. 

La acción performática titulada Que no te toque consistió en un recorrido por la plaza, a modo de procesión silenciosa con la boca sellada, compuesta por alumnado egresado, alumnado matriculado y profesorado, todos vestidos de negro, caminando hacia una tarima donde dos alumnas egresadas representaban a “Las niñas de San Idelfonso” sacando bolas de un bombo de la lotería y cantando el número de mujeres asesinadas desde el año 2003 hasta la actualidad.

 

Mientras se realizaba la acción, dos estudiantes realizaron un grafitti sobre papel con el texto: 1.237 Trenquem el silenci. Las personas participantes levantaron finalmente el grafitti a modo de pancarta. Se trató de un acto intimista, emotivo y sobrecogedor que impactó e hizo reflexionar tanto a participantes como asistentes.   

 

A continuación, la Coordinadora de Igualdad, Ana Pastor, presentó el Protocolo de Prevención y Actuación ante casos de Violencia de Género y Violencia Sexual. El Protocolo, que incluye a toda la comunidad educativa (alumnado, docentes y PAS), tiene como objetivo la actuación y respuesta ante casos de violencia machista, acoso sexual u otros tipos de acoso discriminatorio que se puedan producir en l’Escola Superior de Disseny de València. El correo protocolo.acoso@easdvalencia.com es el canal específico para la comunicación de situaciones de  este tipo (se puede consultar el Protocolo en http://www.easdvalencia.com/unitat-digualtat/).

Sheila Soriano, Paula Guillén y Álvaro López, han sido los estudiantes de Diseño Gráfico responsables del diseño del folleto explicativo y del diagrama que describe los pasos que se activan al mandar un correo a protocolo.acoso@easdvalencia.com. Nos explicaron cómo han enfocado el diseño y cómo han cumplido con el objetivo primordial de comunicar el proceso de la manera más cercana y clara posible.

 

Valencià:

La Unitat d’Igualtat, de la Escola Superior de Disseny de València, reivindica el Día Internacional para la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres en l’Escola Superior de Disseny de València. 

Amb motiu del 25N, divendres passat 24 de novembre, la Unitat d’Igualtat va organitzar una sèrie d’activitats públiques per a conscienciar a l’alumnat, docents i PAS de la importància d’adquirir coneixement en perspectiva de gènere i no perpetuar estereotips sexistes en els projectes de disseny, summament nocius per a la societat i en concret per a les dones i les xiquetes.

Comptem amb l’assistència de l’actual Directora del ISEACV Francisca Blanch Piqueras, l’Equip Directiu de l’Escola i les components de la Unitat d’lgualtat.

Els actes van començar amb una performance pública en la Plaça de Viriato, enfront de la seu de Velluters de l’Escola, amb l’objectiu de conscienciar i evidenciar el treball que queda encara per fer per a erradicar la violència de gènere i acabar d’una vegada amb els feminicidis.

L’acció performativa titulada Que no te toque va consistir en un recorregut per la plaça, a mode de processó silenciosa amb la boca segellada, composta per alumnat diplomat, alumnat matriculat i professorat, tots vestits de negre, caminant cap a una tarima on dues alumnes diplomades representaven a “Les xiquetes de San Ildefons” traient boles d’un bombo de la loteria i cantant el nombre de dones assassinades des de l’any 2003 fins a l’actualitat.

Mentre es realitzava l’acció, dos estudiants van realitzar un grafitti sobre paper amb el text: 1.237 Trenquem el silenci. Les persones participants van alçar finalment el grafitti a mode de pancarta. Es va tractar d’un acte intimista, emotiu i colpidor que va impactar i va fer reflexionar tant a participants com assistents.

A continuació, la Coordinadora d’Igualtat, Ana Pastor, va presentar el Protocol de Prevenció i Actuació davant casos de Violència de Gènere i Violència Sexual. El Protocol, que inclou a tota la comunitat educativa (alumnat, docents i PAS), té com a objectiu l’actuació i resposta davant casos de violència masclista, assetjament sexual o altres tipus d’assetjament discriminatori que es puguen produir en l’Escola Superior de Disseny de València. El correu protocolo.acoso@easdvalencia.com és el canal específic per a la comunicació de situacions d’aquest  tipus (es pot consultar el Protocol en http://www.easdvalencia.com/unitat-digualtat/).

Sheila Soriano, Paula Guillén i Álvaro López, han sigut els estudiants de Disseny Gràfic responsables del disseny del fullet explicatiu i del diagrama que descriu els passos que s’activen en manar un correu a protocolo.acoso@easdvalencia.com. Ens van explicar com han enfocat el disseny i com han complit amb l’objectiu primordial de comunicar el procés de la manera més pròxima i clara possible.

  

 

Para más información:
unitatigualtat@easdvalencia.com
http://www.easdvalencia.com/unitat-digualtat/

 

Fotografías de Cristina Millet

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest